Как учат децата и как родителите да подпомогнем този процес? Колко е важно да бъдем част от личностното израстване на децата ни? Как училището и родителите могат да го постигнат заедно? На тези и още много въпроси ще отговорим в следващото онлайн издание на “Родителска академия” при ЧСУ “Цар Симеон Велики” на тема “Как родителите да подкрепят децата си в процеса на учене?”.  Лектори на събитието ще бъдат психолозите Евелина Лафчийска и Анастасия Грозева. Таксата за участие е 10 лв. и може да бъде заплатена в платформата Epay.

По време на събитието ще разгледаме всички възрастови групи, ще говорим за това как детето ни говори чрез ученето, както и за трудностите в учебния процес и как те могат да бъдат преодоляни. 

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Очакваме ви на 15-ти април от 17.30 до 19 ч.!
Необходима е допълнителна регистрация.
https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/12/evgenia.png

Лектор: Евелина Лафчийска

Евелина е завършила бакалавърската програма по „Психология“ към Нов български университет, след което придобива магистърска степен по „Семейно консултиране“. Продължава развитието си в Института по фамилна терапия, акредитиран от Европейската асоциация по фамилна терапия, където специализира задълбочена работа с двойки и семейства с деца.

Професионалният ѝ път е насочен към връзката семейство-училище, където партньорските отношения между важните за децата възрастни са в основата за благополучието на подрастващите и подобряване на средата, в която живеят. В момента е обучител към фондация „Заедно в час“, като подкрепя учителите не само в преподавателската им дейност, а и в подобряване на взаимоотношенията с родителите. Едновременно с това основава Психологическия център „Споделеност“, където самостоятелно или фамилно подпомага отношенията между отделните членове в семейството, така че да достигнат до споделено щастие.Можете да се свържете с Евелина на eva.lafchiyska@gmail.com

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2021/02/photo-team-roditelska-akademia.png

Лектор: Анастасия Грозева

Анастасия Грозева е магистър психолог и лектор. Обучавала се е в Алберт Лудвиг университет, Германия, Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Нов български университет. Психотерапевт и психоаналитик, Анастасия е член на Асоциация „Българското психоаналитично пространство“, бивш университетски преподавател с редица следдипломни квалификации в областта на ранното детско развитие в България, Германия и Италия.

Професионалният и опит е над 15 години. Работи в неправителствения сектор, с деца със затруднения в развитието, социално уязвими групи, семейства в риск.Води индивидуална и групова частна практика от 2008 г.Анастасия използва арт- и фототерапевтични техники в работата си през психоаналитичен прочит. Преминала е обучение за използване на фототерапевтични техники в психотерапията от пионера по фототерапия, канадката Джуди Вайзер. 

През 2010 г. учредява организация за ранно детско развитие “Дом с крила“ и създава едноименен семеен център по немски модел. През 2015 г. създава програма за работа със социално уязвими групи чрез методите на фотографията – „Фотография за социална промяна“. През 2019 г.. създава пространство за терапевтична работа “Ателие за семейството Пегас”, което понастоящем се занимава с трудностите в комуникациите и взаимоотношенията в семейството.

Можете да се свържете с Анастасия на anastassia.grozeva@gmail.com

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/11/reneta_.png

Модератор: Ренета Богданова

Ренета Богданова завършва магистратура в специалността “Управление на човешките ресурси”. Тя е сертифициран коуч към “Mentor coaches”. Участва активно в програми за управление на екипи от разстояние, обучението Virtual Power Teams, Международна мрежа за обучение на учители (Teach For All), “Проект за повишаване на квалификацията на човешките ресурси в образованието” към МОН и др. Съосновател и програмен директор е на Фондация “Сай Хай”, която подкрепя учители и училища в развиване на научни клубове и фестивали. В хода на професионалния си опит работи в над 9 региона в страната, комуникира и обменя опит с колеги от други държави, с хора от различни възрасти, опит и ценности. Към момента е мениджър “Бизнес развитие” към ЧСУ “Цар Симеон Велики” и специалист “Човешки Ресурси” към ЕРЕМИ “ЕООД”.

Можете да се свържете с Ренета на: reneta.bogdanova@tzarsimeon.bg

Място на събитието
ул. Св. св. Кирил и Методий 66, с. Иваняне