БЕЗПЛАТЕН УЕБИНАР ЗА РОДИТЕЛИ“Двете страни на монетата” - негативни и позитивни аспекти на стреса, практическо управление за домашни условия

11 май 2020 г. от 17:00 ч. до 18:30 ч.
https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/11/kids_head-cr.png

Какво е стрес? Как бихме могли да го овладеем в извънредна ситуация като тази? Кои са позитивите от стреса и произтичащите от него емоции?
Отговорите на тези въпроси можете да получите на третата среща на Родителска академия на ЧСУ “Цар Симеон Велики” – уебинар на тема “Двете страни на монетата” – негативни и позитивни аспекти на стреса, практическо управление за домашни условия.
Целта ни е да погледнем през друга перспектива на ежедневни, натоварващи ситуации, да изградим нови стратегии за справяне и да се забавляваме въпреки извънредното положение! Ще сме участници в практически дейности и ще споделим позитивен опит с другите; ще се опитаме да отговорим на всичките Ви въпроси.
Заповядайте! Ще ви чакаме с радост и удоволствие на 11 май (понеделник) на виртуална среща от 17.00 до 18.30 часа.

Темата на уебинара е:“Двете страни на монетата” - негативни и позитивни аспекти на стреса, практическо управление за домашни условия
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2020/02/StanimiraTrifonova.png

Лектор: Станимира Трифонова

Станимира е динамичен специалист – психолог, ментор, преподавател и научен работник. Завършила е бакалавърска програма по “Психология” към Атинския Каподистрийски университет в Атина, Гърция, след което придобива магистърска степен по “Невропсихология” в Маастрихт, Холандия. Работи две години в неврологичното отделение в болницата Егенитио в Атина като клиничен психолог. Продължава развитието си в Маастрихт, където е научен сътрудник и изучава паметта. По-късно обичта ѝ  към децата я тласва към преподаването.

В момента Станимира работи като училищен психолог в ЧСУ “Цар Симеон Велики” и е докторант по “Диференциална психология” към Софийския университет.

Професионалният ѝ интерес е ориентиран около дисфункционалните стилове на привързване, произхода им и практически методи за самопомощ. Адекватните стратегии за справяне в кризисни ситуации и методите за функционално общуване с деца и възрастни с проблемен стил на привързване са само някои от професионалните ѝ страсти.

Можете да се свържете с Станимира на stanimira.trifonova@tzarsimeon.bg

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2020/09/Ralica.png

Лектор: Ралица Коцева

Ралица е магистър психолог в сферата на „Психологията на управлението“ и се шегува, че жизненият й път така се е стекъл, че все е в ролята на управляващ нечие поведение, чувства, емоции и мотиватор по разширяване на вътрешното пространство. Професионалната й кариера преминава през различни роли, които тя счита за многото лица на детския психолог. Няколко години е възпитател в начален етап по програма „Заедно в час“, където учи деца в неравностойно положение. Следващите 5 години се занимава изцяло терапевтично с деца и младежи с нарушения в развитието, поведенчески и емоционални проблеми на възраст от 1 до 20 години.

Голяма част от общуването й с деца включва личностно себепознание и изграждане, повишаване на социалните умения, придържане към ясни и смислени правила. През годините подпомага различни педагогически колективи, представители на частния бизнес, родители и разширени семейства в разбирането на проблематиката, набелязване на конкретни цели, задачи и начини за увеличаване напредъка. 

Обича за децата да се говори през техните способности, а не да се хвърля светлина само върху дефицитите им. Вярва в максимата, че понякога един разговор с родителите е по-надграждащ и от десет терапевтични срещи с детето. В работата си харесва и използва творчески подходи, арт занимания и овластяване на детето при начина му на изразяване. Иска да подпомага деца в развитие на креативно и критично мислене, защото смята, че мисията на възрастните е да подхранват децата да мислят, а не да им дават готови отговори, които те да припознават за свои. Понякога си служи с техники и умения от Когнитивно-поведенческа психотерапия, където е под супервизия и предстои дипломиране за консултант. В момента изучава магистратура по „Клинична психология“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Можете да се свържете с Ралица на ralitza.kotzeva@tzarsimeon.bg

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/11/reneta_.png

Модератор: Ренета Богданова

Рени има бакалавърска степен „Учител по биология и химия“ от Софийския университет “Св. Климент Охридски” и магистратура “Управление на човешки ресурси“. Три години работи като координатор на над 60 участници, две години е мениджър “Учителска подкрепа” в програмата на “Заедно в час”. През 2019 създава Фондация “Sci – High”, която подкрепя училища в развиване на научни клубове и фестивали. В момента Рени е мениджър “Развитие” към ЧСУ “Цар Симеон Велики” и работи за осъществяване на визията и стратегията на училището. Тя има завършени курсове по „НЛП в продажбени умения“, „НЛП и Управление на човешките ресурси“, Управление на виртуални екипи“, “Работа с деца със СОП” и е сертифициран коуч към “Mentor coaches”. Предлага индивидуални сесии и групови коучинг обучения.

Можете да се свържете с Ренета на reneta.bogdanova@tzarsimeon.bg

Място на събитието
ул. Св. св. Кирил и Методий 66, с. Иваняне
11 май (понеделник), от 17 до 18:30 часа