РОДИТЕЛСКА АКАДЕМИЯВлияние на взаимоотношенията между родителите и емоционалното поведение на детето

14 март (събота), от 11 до 13 часа, в сградата на училището
ул. "Св. св. Кирил и Методий" 66, с.Иваняне
https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/11/kids_head-cr.png

На втората среща на “Академия за родители” на ЧСУ “Цар Симеон Велики” можете да разберете повече за влиянията на взаимоотношенията в семейството върху децата и как това рефлектира върху емоционалното им поведение. Ще засегнем теми, свързани с взаимодействието между родители и учители в подкрепа на детето. По време на Академията ще имате възможност да обсъдите ваши въпроси в дискусия.

Очакваме ви на 14 март (събота), от 11 до 13 часа, в сградата на училището (ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 66, с.Иваняне). Ще има осигурени аниматори за занимания на децата по време на дискусията, както и подкрепителна почерпка. Входът за участие е 10 лв., без значение дали присъстват единият или двамата родители.

Нямаме търпение да ви посрещнем отново в нашата уютна атмосфера и да прекараме част от съботния ден заедно!

Темата на второто издание на Академията е:„Влияние на взаимоотношенията между родителите и емоционалното поведение на детето: сътрудничество между родители, деца и учители“
последвана от дискусия
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/12/evgenia.png

Гост-лектор: Евелина Лафчийска

Евелина е завършила бакалавърската програма по „Психология“ към Нов български университет, след което придобива магистърска степен по „Семейно консултиране“. Продължава развитието си в Института по фамилна терапия, акредитиран от Европейската асоциация по фамилна терапия, където специализира задълбочена работа с двойки и семейства с деца.

Професионалният ѝ път е насочен към връзката семейство-училище, където партньорските отношения между важните за децата възрастни са в основата за благополучието на подрастващите и подобряване на средата, в която живеят. В момента е обучител към фондация „Заедно в час“, като подкрепя учителите не само в преподавателската им дейност, а и в подобряване на взаимоотношенията с родителите. Едновременно с това основава Психологическия център „Споделеност“, където самостоятелно или фамилно подпомага отношенията между отделните членове в семейството, така че да достигнат до споделено щастие.

Можете да се свържете с Евелина на eva.lafchiyska@gmail.com

Mariya Staikova

Гост-лектор: Мария Стайкова

Мария Стайкова е страстен коуч, завладяващ презентатор и опитен фасилитатор. Тя е професионален акредитиран коуч към Международната Коуч Федерация – ICF. Мария е ментор коуч и обучител на коучове. Тя е съавтор и фасилитатор на първите обучителна и менторска програми на български език, акредитирани от ICF – „ПУЛСът на Коучинга”®. Мария също е сертифициран коуч за високоефективни екипи и има над 20 години опит като фасилитатор и обучител в бизнеса и в нестопанската сфера.

От 2016 г. Мария подкрепя професионалното израстване на коучинг общността в България като част от лидерския екип на Ай Си Еф България първо като директор професионално развитие, а в момента като председател на сдружението. През 2018 г. Мария беше един от шестимата млади лидери от цял свят, удостоени за първи път с наградата на ICF – Young Leaders Award за техния потенциал да изведат коучинг професията в бъдещето.

Като коуч Мария работи с майките в бизнеса, помагайки им да съчетаят всичките разнородни роли по автентичен, хармоничен и удовлетворяващ начин и да създават и живеят живота, който желаят.

Можете да се свържете с Мария на mariya.staykova@icfbulgaria.org

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2020/02/teodora-kamenova-lektor1.png

Гост-лектор: Теодора Каменова

Теодора е акредитиран, професионален индивидуален, групов и екипен коуч за ефективно и автентично общуване между хора от различни поколения, с разнопосочни виждания и разнообразна културна идентичност – CommUniquеАtion Coach. С над 1000+ коучинг часа опит с клиенти и екипи в малки и големи български и международни компании.

Акредитиран към Международната коуч федерация (МКФ) професионален коуч с втора акредитационна степен (РСС). Директор “Членство“ в българското представителство на МКФ, „Ай Си Еф България“,  2016 – 2020 година. Коуч от 2012 г., член на МКФ и регистриран Ментор коуч към МКФ и обучител към Менторкоучис.

Тя е сертифициран коуч за високоефективни екипи – програма на Erickson College International, Канада. Теди е обучител на учители в коучинг умения и обучител в личностно развитие и основен водещ на курса младежи към Марков колеж.

Като професионален коуч в общуването партнира на клиентите си да осъзнаят силата и значимостта на комуникацията, като ги подкрепя в утвърждаване на ОБЩИ ценности и цели чрез уважение, приемане на различията и УНИКАЛНОСТТА на околните.

Преди дa стане коуч, Теодора има над 16 години опит на различни позиции в американска правителствена организация, Корпус на мира в подкрепа на около 160 американски доброволци на година.

Можете да се свържете с Теодора на teodoraskamenova@gmail.com

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2020/02/StanimiraTrifonova.png

Лектор: Станимира Трифонова

Станимира е динамичен специалист – психолог, ментор, преподавател и научен работник. Завършила е бакалавърска програма по “Психология” към Атинския Каподистрийски университет в Атина, Гърция, след което придобива магистърска степен по “Невропсихология” в Маастрихт, Холандия. Работи две години в неврологичното отделение в болницата Егенитио в Атина като клиничен психолог. Продължава развитието си в Маастрихт, където е научен сътрудник и изучава паметта. По-късно обичта ѝ  към децата я тласва към преподаването.

В момента Станимира работи като училищен психолог в ЧСУ “Цар Симеон Велики” и е докторант по “Диференциална психология” към Софийския университет.

Професионалният ѝ интерес е ориентиран около дисфункционалните стилове на привързване, произхода им и практически методи за самопомощ. Адекватните стратегии за справяне в кризисни ситуации и методите за функционално общуване с деца и възрастни с проблемен стил на привързване са само някои от професионалните ѝ страсти.

Можете да се свържете с Станимира на stanimira.trifonova@tzarsimeon.bg

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/11/reneta_.png

Модератор: Ренета Богданова

Рени има бакалавърска степен „Учител по биология и химия“ от Софийския университет “Св. Климент Охридски” и магистратура “Управление на човешки ресурси“. Три години работи като координатор на над 60 участници, две години е мениджър “Учителска подкрепа” в програмата на “Заедно в час”. През 2019 създава Фондация “Sci – High”, която подкрепя училища в развиване на научни клубове и фестивали. В момента Рени е мениджър “Развитие” към ЧСУ “Цар Симеон Велики” и работи за осъществяване на визията и стратегията на училището. Тя има завършени курсове по „НЛП в продажбени умения“, „НЛП и Управление на човешките ресурси“, Управление на виртуални екипи“, “Работа с деца със СОП” и е сертифициран коуч към “Mentor coaches”. Предлага индивидуални сесии и групови коучинг обучения.

Можете да се свържете с Ренета на reneta.bogdanova@tzarsimeon.bg

Място на събитието
ул. Св. св. Кирил и Методий 66, с. Иваняне
14 март (събота) от 11 до 13 часа