Страхът да разберат, че детето им може би среща проблеми в развитието си, кара много родители да пренебрегват нуждата от рутинни скрининг процедури. Всъщност тези процедури играят ключова роля в пълноценната грижа за децата, още в първите години от раждането им, и в много държави са неизменна част от проследяването им – било то от педиатър, учител в яслата/детската градина или психолог. Скрининг тестовете не отнемат много време, лесни са за приложение и обикновено се извършват под формата на игра с детето, наблюдение на поведението му или интервю с родителя. Те позволяват да бъде направена обективна оценка на възможностите и трудностите, които детето среща и, при необходимост, да бъдат предприети стъпки, които ще му позволят да компенсира установените пропуски и да развие талантите и силните си страни.

В следващото издание на родителската академия на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ ще обърнем внимание именно на нуждата и ползите, свързани с оценката на детското развитие.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Очакваме ви на 19 януари (вторник) от 18 ч. онлайн, с прекрасно настроение и много въпроси!
Необходима е допълнителна регистрация. В деня на уебинара ще получите линк за достъп.
https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2020/12/diana-boiyanova.png

Лектор: Диана Боянова

Диана Боянова е доктор по психология и психометрик. През последните 20 години работи в областта на психологическото оценяване, стандартизиране и адаптиране на психологически тестове, разработване на инструменти и изследване в сферата на детската психология и личността. Тя е бакалавър от първия випуск по психология към Великотърновския университет. Завършва магистратура към Софийски университет, а след това – докторантура към Института по психология при БАН. Има специализации по личностна психология във Финландия и Люксембург и е член е на Европейската асоциация по личностна психология (EAPP). В продължение на шест години работи като пост-докторант в програма за изследване и развиване на академичния талант на деца от първи до дванадесети клас в Католическия университет в Чили. Участва в международни конференции и провежда обучения и оценка на образователни програми в Европа и Латинска Америка. От 2018 година работи във фондация „Хестия“, която е и европейска точка за развиване на академичния талант сред децата за България. Обича да се занимава със статистика, но още повече й харесва да „превежда“ научните резултати на разбираем език, така че да са полезни и интересни за всички.

https://parents-academy.tzarsimeon.bg/wp-content/uploads/2019/11/reneta_.png

Модератор: Ренета Богданова

Ренета Богданова завършва магистратура в специалността “Управление на човешките ресурси”. Тя е сертифициран коуч към “Mentor coaches”. Участва активно в програми за управление на екипи от разстояние, обучението Virtual Power Teams, Международна мрежа за обучение на учители (Teach For All), “Проект за повишаване на квалификацията на човешките ресурси в образованието” към МОН и др. Съосновател и програмен директор е на Фондация Сай Хай”, която подкрепя учители и училища в развиване на научни клубове и фестивали. В хода на професионалния си опит работи в над 9 региона в страната, комуникира и обменя опит с колеги от други държави, с хора от различни възрасти, опит и ценности. Към момента е мениджър “Бизнес развитие” към ЧСУ “Цар Симеон Велики” и специалист “Човешки Ресурси” към ЕРЕМИ “ЕООД”.

Можете да се свържете с Ренета на: reneta.bogdanova@tzarsimeon.bg

Място на събитието
ул. Св. св. Кирил и Методий 66, с. Иваняне