Яне Николов

Яне завършва бакалавърската си степен по Логопедия в Софийския университет. Първите му професионални стъпки започват в Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания. Няколко години работи като Национален координатор на центровете за деца и семейства в риск в мрежата на „Каритас София“ и управлява Център за деца и семейства в квартал „Факултета“, София. Фасилитира процеса по изготвянето и прилагането на политика за закрила на деца в организацията, за която работи по това време.

Магистърската си програма по Клинична логопедия защитава с дипломна работа на тема „Апробация на Токен тест при лица с афазии“ в Югозападния университет.

Професионалните му интереси са насочени към диагностика на комуникативните нарушения; езикови нарушения на развитието; говорни нарушения на развитието; придобити езикови нарушения; ЕЕГ диагностика и биофийдбек терапия. 

В настоящия момент Яне работи като училищен логопед в ЧСУ „Цар Симеон Велики“. Споделя, че всеки ден с децата в училище е изпълнен с много емоции, забавни игри, сериозна работа и много усмивки от постигнатите резултати. 

За него различието е естествена даденост на света, в който живеем – хората са различни, но с еднакви права и еднакви потребности.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Място на събитието
ул. Св. св. Кирил и Методий 66, с. Иваняне